Thursday, 2 April 2015

Taman Negara Pasca Banjir

Andai Singapura dilanggar todak, 

Taman Negara seakan digulung ombak,

Tubuhku kaku seakan ditembak,

Melihat keadaan yang jarang dinampak.


Perjalanan ke Taman Negara ni tak dirancang sebenarnya..copppp korang tau tak Taman Negara ni dekat mana? ahakss..ni first time kot saya pergi. Nama je duduk kat Pahang.

Tujuan asalnye kannnn...ziarah aki @ atuk yang baru keluar hospital. The only atuk yang ku ada belah mak laa selepas arwah wan kami (akaknye) meninggal dunia.

Nak dijadikan cerita, mama maria makcik ku ni ajak le konvoi kami tu pergi ronggeng jap. Katanya nak g tengok binatang kat taman negara..haha. Maybe sebab dia memangggg suka sangat jenjalan ni.

Tergezutttt we ols tengok jeti nak pergi Taman Negara tu jadi macam dalam tu la..kemusnahan tebing sungai memang teruk. Masa ni saya dapat bayangkan betapa dasyatnye banjir hujung tahun 2014 tu. Tengok kedai dia pun tak banyak yang bukak. Yang pasti, setiap apa yang berlaku pasti ada hikmahnya kan.

Sekarang maybe dah baikpulih semua. Jadi kalau ada yang pergi ke sana nanti share la story ye..Ahakss tak malu..hihi. Murah je dari jeti tu nak pergi Taman Negara, tak sampai lima hengget ponnn..cuma pas GST ni tak tau la plak :p

Salam ceria <3




No comments:

Post a Comment