Wednesday, 18 April 2018

Modal Minima Buka Spa


Assalamualaikum semua. Wahhh tertunggu tunggu iya postingaii. Ahaks. Sory perasan jap. Focus Kak Jar. Okes, back to our main topic.Sebelum saya share tentang tajuk kita ni, you all notice tak topik KESIHATAN dan KEREMAJAAN dah mula in trends and news sekarang?




Kalau perasan dekat newsfeed facebook contohnya, dalamsehari tu berapa advertisement pasal produk kecantikan dan berapa ribu yangkomen? Di instagram pon sama. Kunyah kunyah dah putih la, kemam pon ade. Hahamacam-macam lagi. 



Nak kata kecenderungan masyarakat untuk tampil cantik,sihat, gebu gebas, dan sebagainya. Anda tau apa kaitan SPA dengan semua ni?



Yesss, SPA ni memainkan peranan penting di banyakperingkat dalam menarik orang baru ke industri. Disebabkan pengguna tidak mempunyai begitu banyak pilihan untuk meningkatkan kesihatan dan pada masa yang masa yang sama nakmaintain keremajaan masing-masing.Takkan la korang tak teringin nak nampakmuda. Hee.


Sebab apa tau SPA sekarang bukan lagi macam zaman dulu tau.Banyak sangat idea-idea baru macam cendawan tumbuh berkaitan dengan SPAsebagai contoh pakej penyembuhan tenaga, kelas nutrisi, spa dengan rumah tehdan yoga sebagai tambahan. Begitu juga dengan idea MOBILE SPA.




APA ITU MOBILE SPA



Mobile itu sendiri didefinisikan sebagai sesuatu dapatbergerak atau digerakkan dengan bebas atau mudah. Apa itu mobile spa? Ia adalah



         ~ SPABERGERAK

         ~ SPA MUDAHALIH
         ~ SPA TANPAKEDAI


Berbeza dengan konsep Home Spa, mobile spa ini menawarkanpelanggan mereka jenis perkhidmatan kecantikan yang sama seperti yang merekaakan dapat di spa tempatan tetapi satu-satunya perbezaan adalah di LOKASI.

Pelanggan akan menikmati rawatan spa mewah di tempat yang selesa besertaketenangan di rumah sendiri. Anda boleh REST and RELAX in YOUR OWN SPACE. Seronok kan?
.
.
.



JADI BAGAIMANA SAYA INGIN MEMULAKAN BISNES MOBILE SPA



Perniagaan spa tanpa kedai ini mempunyai banyak faedah dankelebihan, terutama apabila dibandingkan dengan peruntukan atau untuk permulaan kespa sebenar. 

Picit disini untuk lihat bagaimana anda boleh buat duit dengan mobile spa

Spa sebenar perlu mempunyai modal permulaan yang penting untuk membayarlatihan, dekorasi spa, pajakan, peralatan, gaji, pengiklanan, perabot, bekalan,lesen, insurans dan permit dan lain-lain. Anggaran kos mencecah ribuan ringgitmalah mencecah ratusan ribu ringgit juga. Wowww, pastikan memerlukan pinjamandari bank. Jadi, anda sanggup terima risiko sebegitu?



Untuk anda memulakan bisnes mobile spa ini, anda harus kenalpasti apakah perkhidmatan kecantikan yang ingin anda tawarkan. 
  •   Facial Relaxing Treatment
  •  Body Scrub & Urut Lulur
  •  Sauna Herbs 
  •  Mandian Aura Susu
  •  Foot & Hand Spa
Nahh jika Anda boleh memutuskan untuk menawarkan semua perkhidmatan ini kepada pelanggan seterusnya adalah menentukan TARGET MARKET anda.
.
.
.
SIAPA YANG SUKA SPA-SPA NI
1. Adik beradik/Saudara-mara
- Untuk permulaan mulakan dengan orang yang terdekat dengan anda. Simple but yet powerful. Offer servis yang telah anda pelajari.

2. Kawan kejiranan 
- Anda tinggal di kampung atau taman atau rumah pangsapuri sekali pun pasti ada wanita yang menjadi surirumah. Bertegur sapa dengan mereka dan tawarkan untuk buat servis spa ke rumah jika berminat.

3. Wanita Bekerjaya
- Sepanjang hari bekerja menuntut ketahanan badan yang tinggi. Kehulur kehilir menghabiskan masa diluar pasti membuatkan mereka ingin sekali pulang rumah dan relaksss. Bayangkan jika anda begitu, pastinya dirumah anda yang selesa, anda ingin rileks sambil dimanjakan oleh spa semestinya!

4. Pelajar kolej
- Jika anda masih menuntut, rakan-rakan anda adalah peluang untuk anda tawarkan servis kepada mereka. 
.
.

BERAPAKAH YANG SAYA PERLU LABURKAN DALAM MOBILE SPA
Anda pasti memerlukan beberapa alatan bagi memulakan bisnes mobile spa anda berdasarkan servis yang ditawarkan. Mahukah anda saya tunjukkan satu projek yang menawarkan kursus diatas dengan kos yang murah?
.
.
YA, SAYA MAHUUUU
.
.
Sebelum tu tonton apa kata mereka yang ikot kursus ini disini  


Baiklah. Inilah dia kursus latihan kelolaan The WalkingBeauty Project, anda akan belajar kesemua kursus diatas beserta alatan untuk membuka SPA TANPA KEDAI anda sendiri.

Tak percaya? Lihat post saya disini Kursus Spa Termurah The Walking Beauty Project


Mungkin agak sukar untuk anda mendapatkan kelulusan bank untuk pinjaman perniagaan jika ingin membuka spa yang sebenar atas sebab ia adalah usaha pertama anda. 

Lagi-lagi jika anda bergelar pelajar atau surirumah sahaja tanpa pendapatan tetap.
Namun, dengan kursus spa termurah dari The Walking Beauty Project, pastinya semua mampu memiliki spa tanpa kedai atas nama sendiri.


Dengan hanya bermodalkan minima RM1,999 anda dapat mengikuti kursus-kursus diatas SERTA lengkap dengan
  • Youth skincare complete set
  • Scrub
  • Masker
  • Produk kecantikan
  • Steamer
  • Ion massagge 
  • Exclusive Bag Spa
Mak aihh. Cannot brain okayh. Bukan hanya itu sahaja iya, bonus lain yang anda dapat
  • Sijil Penyertaan
  • Manual / Modul lengkap setiap kursus rawatan
  • Support group
  • Lifetime coaching
  • Beauty product lengkap
  • Basic tools
  • Income 5 penjuru (akan diterangkan dalam kursus)
  • Percutian ke Luar Negara
dan satu advance course 'How to setup & running Mobile Spa'.



Apa lagi yang anda tunggu, agen spa diperlukan diseluruh Malaysia bagi menampung keperluan untuk mobile spa.


Spa Tanpa Kedai atau Mobile Spa ini adalah peluang perniagaan yang lumayan dengan kos permulaan yang minimum dan banyak potensi. Oleh kerana pelanggansasaran anda hampir semua orang di kawasan kejiranan, maka ianya harus menjadi tugas yang agak mudah untuk mendapatkan beberapapelanggan pertama anda.



JADI SAMBAR TAWARAN SAYA UNTUK MEMULAKAN PERNIAGAAN SPATANPA KEDAI dengan MODAL yang SANGAT KECIL WALAUPUN TIADA ASAS atau PENGALAMANLANGSUNG.





Hubungi:

Puan Siti Hajar bt Mat Jam

Beautician The Walking Beauty (TWB)

Pemilik dan Pengusaha Al Jannah Beauty & Spa 

h/p : +6019-6370570

umibizshoppe@gmail.com

FB: Hajar Mat Jam

IG: hajarmj_thewalkingbeauty










No comments:

Post a Comment