Sunday, 1 April 2018

Saat Magika Bersama TWB

Bismillah

I loike bukak apps telegram sebab ada channel support group yang sangat owsemmm hihi iaitu Mobile Spa TWB. Beberapa hari lepas, pengasas TWB (The Walking Beauty) adakan contest and untuk melayakkan masuk contest kena write one entry tentang "Saat Magika Bersama TWB".

Al Jannah Beauty
Besnye kek TWB ni..hihi
At first the task nampak simple but uols nak tahu my mentor tu takkan bagi task senang tau. Hihi. 


Apa Pengertian Magika 

Magika ni macam perkara tu adalah sesuatu yang menarik, terindah, atau ada unsur-unsur superpower dalam tu. Haha.

It could be a magical moment dengan family, pestime kau dapat bagi adiah kat suami (nanti story mory lagi hatni..hihi)

Al Jannah Beauty, Shaklee Tangkak
Haa ni keluarga bahagia kami :)
 

Mungkin juga masa kau TAK SANGKA SANGKA kau terbang dari bidang engineering pergi ke bidang kechanteqkann. Haa jeng jeng jeng..

mobile spa tangkak
Selesai training dengan under The Walking Beauty Project




Magikkan semua tu boleh berlaku pada diri kita.


Saat Magika Saya Bersama TWB

Momen yang macam mana magik nye bergantung pada on how we see through things yang berlaku. Senyum.

Even masa tak buat entry ni pon dalam otak dah ligat pusing macam mesyin kau. Ia mengingatkan saya KENAPA SAYA BERMULA selamanya. Dalam Shaklee dan  sampai tertubuhnya Al Jannah Beauty Mobile Spa dalam project TWB. 

Saya di training oleh one of beautician TWB called Aisyah. A very sweet lady. Magiknya bila undergo kursus itu hari di Melaka,agak blur juga eventhough I loves beauty. Ehe siapa tak suka kecantikan bohong eh..tepuk pipi sket. After kursus memang wajib buat untuk praktikal so kita akan lebih bersedia. Yelah ilmu kalau tak guna nak taruk kat mana, dalam lemari ke? Hii.


Nak tahu apa yang lagi magik?

The moment bila kau nak perkenalkan tentang spa kau pada orang, praktikal pada orang lain, dapat customer lagi subhanallah. Its a BIG WOWWWW untuk saya.

TWB gives you macam SUPERNATURAL forces untuk you move ke depan.

Satu kuasa misteri yang sangat magik which made you BELIEVE IN YOURSELF.

It wouldn't be so easy to confront people, nak usik-usik muka dia lagi. Ada beran? But by believing in yourself, what you gain dalam TWB, you can make anything happen. Magik ialah PERCAYA DIRI. AKU PASTI AKU BOLEH BUAT APA SAHAJA.

 Ya, cakap gitu pada diri sendiri tau. Senyum. 

Bila dah get through your fear baru kita akan nampak the beauty itself.


Its real.

Dengan TWB, bukan hanya terpaksa cantik, berduit but much more important is you gain your confidence through value yang you deliver pada pelanggan. And trust me, it's not easy kalau kita belom bersedia untuk lepaskan diri kita yang lama.


Ni la gathering family TWB. Besar kan? Baru sikit ni. Hugss~ Alhamdulillah, I pray for this magicness remain eternity. Amiin. Nak join our big family boleh hubungi saya ye :)




Pn.Siti Hajar Mat Jam
Pemilik Al Jannah Beauty
Home & Mobile Spa Johor
+019-637 0570

 

4 comments:

  1. Bestnya nama spa siti.. semoga sukses selalu ye..

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. Hi, "anak murid!" Hihi. All the best & good luck in SPA Shaklee TWB!Oh, btw nak tauuuuu apa hadiah yg bagi dkt husband akak tuuuuu.. Hehe.

    ReplyDelete